HEIDEHUIS

In dit huis wonen over ’t algemeen gasten die een grotere mate van zelfstandigheid en zelfredzaamheid bezitten, maar toch nood hebben aan ondersteuning bij het wonen en het organiseren van samenleven.

Sommigen gasten werken op een beschermde werkplek of hebben hun dagbesteding buiten Tandem vzw, maar iedere gast draagt op zijn eigen manier bij aan de huishoudelijke taken, die nodig zijn in elk “huishouden”. Het vervoer van en naar hun activiteiten doen deze gasten al dan niet zelfstandig (de lijn, beltaxi, minder mobielen vervoer, …)

Heb je meer ondersteuning nodig voor het invullen van hun eigen programma, dan kan dit evenzeer in het Heidehuis. De begeleiding brengt en haalt je af aan de dagbesteding binnen Tandem vzw, waar je kan deelnemen aan het gehele aanbod.

’s Avonds kan je rustig thuis komen, genieten van de ontspanningsactiviteiten binnen het Heidehuis of kiezen voor deelname aan externe activiteiten en dit naargelang je eigen energiepeil, je behoeften en je wensen die jij en je familie/bewindvoerder samen met je mentor bekijkt.

Een hele reeks hulpmiddelen (lijstjes, afvinksystemen, picto’s, foto’s, visuele ondersteuning, …) worden gehanteerd om je zelfstandigheid zoveel mogelijk te bevorderen. Zo ben je bijvoorbeeld in staat om je eigen kamer te onderhouden of je eigen boodschappen te doen met ondersteuning en toezicht van de begeleiding.

 

 

Ben je op zoek naar een tijdelijke ondersteuning?

In het Heidehuis kan je ook op logement komen!