HUIS 1 en HUIS 2

In dit huis ligt de klemtoon op de zelfinvulling van het eigen programma, zodat iedereen een goed evenwicht verkrijgt in rust, ontspanning en activiteiten en dit naargelang ieders eigen mogelijkheden en behoeften. We begeleiden je stapje per stapje zodat jij zelf vorm kan geven aan je eigen leven.

Bij het samenleven in een huis zijn er bepaalde taken die dienen te gebeuren en die we samen met de gast opnemen. Op deze manier kan je jezelf ontplooien en stimuleren we je zelfredzaamheid.

Via de gastenvergadering heb je de kans om je eigen inbreng in het geheel te doen en mee te kiezen met betrekking tot zaken die met het samenleven te maken hebben: zo worden keuzes gemaakt voor beleg voor op de boterhammen, avondactiviteiten, inrichting van de woonruimtes, , …

Samen met je mentor kan je kijken hoe je tegemoet kan komen aan je individuele behoeften en in welke mate jij daarin ondersteuning nodig hebt. Ben je zelf niet zo mondig, dan komt je mentor toch op voor je belangen en legt punten ter bespreking voor op de teamvergadering.

Binnen deze werking komen muziek, tuinwerk, winkelen, koken, wandelen, fietsen, bakken als activiteiten tot leven en de begeleiding van dit huis zijn diegenen die ons café, De Poos, draaiende houden.